Dacă te întrebi cum să slăbești kilogramele în plus, nu doar rapid, pentru o sărbătoare, să-ți îmbraci ținuta preferată, și anume -
Să ne dăm seama ce înseamnă pierderea corectă în greutate și cum poți să slăbești
Dacă încă ai o greutate nedorită, în ciuda tuturor încercărilor tale anterioare de a pierde acele kilograme urâte, atunci cel mai probabil ai slăbit incorect. Cum să slăbești corect?
Evident, ca să nu se întoarcă kilogramele și, bineînțeles, fără să dăuneze sănătății, pentru că nimeni nu vrea să fie slab, dar nimeni nu vrea să plătească pentru rezultatele obținute cu răni și luând medicamente pentru tot restul vieții.
Pierderea necorespunzătoare în greutate duce la obezitate
Din ce în ce mai mult, nutriționiștii menționează pierderea necorespunzătoare în greutate drept una dintre principalele cauze ale epidemiei de obezitate. Cu cât oamenii încearcă să slăbească mai mult, cu atât ajung să cântărească mai mult. E păcat, enervant, dar adevărat!
Evident, problema constă în metodele de slăbire care sunt dăunătoare organismului, ceea ce, în cel mai bun caz, duce la revenirea kilogramelor pierdute, și în cel mai rău caz, la probleme de sănătate.
Deci, haideți să aruncăm o privire la cum să slăbiți corect și să rămânem cu rezultatele pentru totdeauna! Am compilat pentru tine TOP 10 principii de nutriție adecvată care te vor ajuta să fii în formă chiar și fără dietă.
Urmând sistematic, încrezător și conștient aceste sfaturi, vă veți bucura de fiecare masă, nu va trebui să vă limitați strict în alimentație și, în același timp, kilogramele în plus vă vor lăsa fără senzația dureroasă de foame și suprimare severă a apetitului, familiar tuturor celor care am fost la dietă odată.
Principiul 1. Pierde in greutate incet si corect
Să fim imediat de acord cu tine (la rândul tău, tu cu tine însuți) că ar trebui să uiți pentru totdeauna de dietele tentante a la: 10 kilograme în 10 zile, minus 5 kg pe săptămână și așa mai departe.
Desigur, dacă încercați din greu, vă adunați voința și nu săriți dintr-o mono-dietă strictă (cel mai probabil, va fi una dintre soiurile sale), atunci este foarte posibil să obțineți chiar și rezultatul promis.
Dar acest lucru nu va avea nimic de-a face cu întrebarea cum să slăbești corect. În acest caz, o altă întrebare este relevantă: cu ce preț?
Este imposibil să mănânci hrișcă și frunze de varză toată viața; este de neconceput să renunți la carbohidrați pentru totdeauna. De îndată ce produsele alimentare eliminate revin în frigider, la masă, în farfurie, kilogramele pe care le-ai pierdut atât de greu nu vor întârzia să apară.
Principiul 2. Cum să slăbești corect - contorul de calorii știe
Oricine vrea să slăbească eficient, adică serios și pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să-și amintească două cuvinte importante: „număr de calorii". Și nu are nicio diferență de unde vin.
- Dacă consumi mai multe calorii decât arzi, greutatea ta crește.
- Dacă arzi mai multe calorii decât consumi, greutatea ta scade.
Așadar, scopul oricărei diete este de a reduce numărul de calorii pe care le consumi prin alimente. Acest lucru se poate face în mai multe moduri: poți alege alimente cu mai puține calorii, poți mânca mai puțin în general sau poți combina ambele metode într-un mod care ți se potrivește.
Cu toate acestea, tocmai o reducere prea puternică a aportului de calorii este motivul pentru multe încercări nereușite și, prin urmare, incorecte, de a pierde în greutate.
- Dacă sări peste mese sau nu te simți mulțumit pentru că porțiile tale sunt prea mici, vei simți foame și vei dori constant de gustări sau alimente bogate în calorii.
- Dacă ați ținut vreodată o dietă de cel puțin o săptămână, atunci știți cum se deteriorează brusc fundalul psiho-emoțional, starea de spirit se deteriorează, iritabilitatea apare din orice motiv, ceea ce duce la faptul că o persoană atacă familia și prietenii. .
Principiul 3. Modul corect de a pierde în greutate în timp ce ești bine hrănit este să mănânci des mese mici.
Cea mai simplă strategie pentru pierderea corectă în greutate este o combinație de trei mese mici hrănitoare cu o gustare în mijlocul zilei și serii. Ca rezultat al acestui sistem de nutriție, aveți până la cinci mese pe zi!
De acord, acest lucru este mult mai bine decât să sari peste micul dejun, prânz sau cină. Mesele frecvente previn dezvoltarea foametei, iar porțiile mici, dense și hrănitoare vă asigură că consumați suficienți nutrienți fără exces de calorii.
Rețineți că trei mese mici plus gustări nu este același lucru cu un obicei de mestecat. Implică să mănânci ceva în mod constant pe tot parcursul zilei, fără a ține cont de foame și de sațietate. Acest comportament alimentar duce la exces de calorii și la creșterea în greutate.
Mesele frecvente împărțite vă vor împiedica să cădeți în disperarea și descurajarea unei persoane înfometate. La urma urmei, foarte curând vei putea să bei din nou o gustare, cum și cu ce – îți vor spune următoarele principii.
Principalul lucru pe care îl notează persoanele care slăbesc folosind acest sistem este că nu au mâncat niciodată la fel de mult ca în timpul unei astfel de pierderi în greutate. Și este mai ușor pentru organism să se despartă de rezervele de grăsime: mesele frecvente nu numai că măresc metabolismul, ci și semnalează organismului că nu este nimic de care să-ți fie frică, nu există amenințare cu foamea și nu este nevoie să depozitezi nimic pentru utilizare viitoare.
Iată sfaturi simple și ușor de implementat pentru a vă ajuta să mâncați cinci mese pe zi și pentru a le face cât mai variate posibil:
- Planificați din timp ce veți mânca în timpul zilei, inclusiv gustările. Este mai bine să faci asta cu o zi înainte.
- Dacă decideți să slăbiți în mod corect, nu ezitați să luați mâncare sănătoasă cu dvs. la serviciu sau la școală, în recipiente convenabile și etanșe.
- Pregătiți mâncarea pentru noua zi seara. Apoi puteți mânca oricând alimente cu conținut de calorii precalculat, în loc să cumpărați gustări și alte produse bogate în calorii care sunt primele disponibile în magazine atunci când doriți să mâncați.
- Nu vă bazați pe aceleași alimente ca și gustările (cum ar fi bananele sau merele), chiar dacă vă plac cu adevărat. Monotonia este, de asemenea, un fel de foame. Cinci mese împărțite pe zi și o abundență de alimente cu un conținut scăzut de calorii și indice glicemic fac posibilă o dietă variată, rămânând în același timp în „culorul caloric" zilnic ales.
Principiul 4. Pentru a slăbi corect, nu vă lipsiți de nutrienți, doar alegeți proporția optimă a acestora
Modificarea compoziției nutrienților din dietă și efectul unor astfel de experimente asupra accelerării pierderii în greutate este încă în centrul atenției multor nutriționiști. Să ne oprim pe această problemă mai detaliat, pentru că multe diete propovăduiesc: renunțați la carbohidrați, eliminați grăsimile din alimentație, încărcați-vă cu proteine - iar subțirerea este garantată.
- În general, intervalul recomandat de distribuție a macronutrienților sugerează că 45 până la 60% din calorii vor proveni din carbohidrați, 20 până la 35% din grăsimi și 10 până la 35% din proteine.
- Unii experți în nutriție consideră că o abordare mai sănătoasă a pierderii în greutate este să vă creșteți aportul de proteine la 45% și să vă reduceți aportul de carbohidrați la 25%.
- O serie de studii raportează că dietele proteice cauzează o scădere în greutate mai mare în comparație cu dietele bogate în carbohidrați cu același număr de calorii. Și, de asemenea, că o dietă cu mai puțini carbohidrați și mai multe proteine previne creșterea în greutate după atingerea valorii țintă.
Carbohidrații – inamici sau prieteni pentru cei care decid să slăbească corect?
Teoria conform căreia carbohidrații provoacă creștere în greutate și, prin urmare, reducerea cantității de carbohidrați din dietă duce la pierderea în greutate a câștigat o mare popularitate și a câștigat o mulțime de adepți.
Cu siguranță și tu sau cineva din jurul tău ai încercat să slăbești cu o dietă săracă în carbohidrați. Deși este imposibil să eliminați complet carbohidrații din alimentație, puteți reduce drastic consumul acestora, așa că mai corect ar fi să numim acest tip de dietă sărac în carbohidrați.
Consumul crescut de băuturi bogate în carbohidrați, îndulcite cu zahăr, se corelează cu creșterea în greutate observată atât la copii, cât și la adulți în ultimele decenii, potrivit descoperirilor oamenilor de știință. Este logic să presupunem că, pe măsură ce consumul de carbohidrați crește, crește și mărimea taliei. Dar cum anume afectează carbohidrații creșterea grăsimii corporale?
Unii cercetători susțin că totul ține de insulină, alții că totul ține de alimente cu un indice glicemic ridicat, iar alții că carbohidrații modifică hormonii care suprimă pofta de mâncare, motiv pentru care foamea apare după consumul de alimente cu carbohidrați.
Organismul are nevoie de insulină pentru a procesa glucoza. După ce mănâncă, răspunde la creșterea nivelului de glucoză din sânge și o transportă către celule.
Cu cât o persoană consumă mai mulți carbohidrați, cu atât are nevoie de mai multă insulină pentru a menține nivelul normal de glucoză din sânge. Dar aceasta nu este singura funcție a insulinei. Acest hormon pancreatic promovează, de asemenea, sinteza acizilor grași și lipogeneza în ficat.
Excesul de glucoză care nu este transformată în glicogen și nu este folosită pentru energie este transformată în acizi grași și stocată sub formă de grăsime.
Teoretic, cu cât sunt ingerați mai mulți carbohidrați în organism, cu atât mai multă insulină este secretată de pancreas și cu atât este mai mare probabilitatea ca glucoza să fie stocată ca acizi grași în adipocite (celule adipoase).
Insulina previne, de asemenea, beta-oxidarea acizilor grași prin inhibarea lipolizei grăsimilor stocate în țesutul adipos, ceea ce face ca acizii grași să fie reținuți în adipocite.
Astfel, efectul insulinei asupra metabolismului lipidic creează o tendință spre concentrarea grăsimilor. Pentru a evita nivelurile crescute de insulină, este logic să treceți la o dietă săracă în carbohidrați.
Dar există o altă față a monedei. Compoziția dietei poate influența producția de hormoni care suprimă foamea. Ca o reamintire, foamea crește pe măsură ce nivelurile de grelină cresc și scade pe măsură ce nivelul leptinei crește.
Alegeți carbohidrați cu un indice glicemic scăzut
Dovezile care susțin ideea că carbohidrații contribuie la creșterea în greutate sunt promițătoare. . . Dar!
Când cercetătorii au testat efectele dietelor potrivite în funcție de calorii, care erau fie bogate în carbohidrați/scăzut în grăsimi, fie cu conținut ridicat de proteine/boat grăsimi/scăzut în carbohidrați, asupra pierderii în greutate, nu au descoperit niciun beneficiu de pe urma unei diete bogate în proteine: pierderea în greutate a fost aceeași!
În plus, restricționarea carbohidraților reduce semnificativ calitatea dietei și alegerea felurilor de mâncare în general. Îți amintești ce ai mâncat când țineai o dietă săracă în carbohidrați?
Este foarte dificil să ai o dietă strictă cu conținut scăzut de carbohidrați și, în același timp, să duci un stil de viață activ: muncă, studiu, conducere, sport.
„O dietă bazată pe o ușoară restricție a caloriilor zilnice (10-15% din nivelul obișnuit) și o restrângere semnificativă a alimentelor cu indice glicemic ridicat funcționează bine. În primul rând, este vorba de zahăr și de produse care conțin zahăr. Plus o dietă fracționată și mai puțină carne roșie. "
Dacă vă întrebați cu adevărat cum să slăbiți corect, amintiți-vă aceste reguli simple:
- O dietă echilibrată pentru pierderea în greutate ar trebui să includă cereale integrale, leguminoase, fructe și legume proaspete și cât mai puțini carbohidrați cu glicemie ridicată.
- Lăsați carbohidrații simpli pe raftul magazinului și luați carbohidrați complecși cu dvs.
- Dacă adăugați alimente bogate în grăsimi saturate în dietă, cum ar fi laptele integral, brânza integrală, carnea grasă, untul, acestea vă afectează sistemul cardiovascular. Înlocuiți-le cu carne albă, pui fără piele, pește, nuci și uleiuri, care nu sunt numai bune pentru talia, ci și pentru sănătate (dar rețineți: chiar și grăsimile nesaturate conțin nouă calorii pe gram, așa că nu mâncați prea mult). de nuci și uleiuri, oricât de sănătoase ar fi acestea - este prea ușor să exagerezi cu caloriile).
- Cea mai bună combinație pentru pierderea în greutate sunt alimentele cu conținut scăzut de calorii: fructe, legume, cereale, unele proteine și unele grăsimi. Aceasta este o combinație care are toate cele cinci grupe majore de alimente, este bine echilibrată și poate satisface nevoile nutriționale.
Principiul 5. Când slăbești corect, volumul contează.
În acest caz, nu vorbim despre formularele tale, ci despre conținutul farfurii tale. Atât mesele principale, cât și gustările ar trebui să aibă o dimensiune suficientă pentru a vă lăsa să vă simțiți sătul și mulțumit.
O dietă sănătoasă cu o strategie adecvată de pierdere în greutate include:
- consumul de alimente cu densitate energetică scăzută și volum mare;
- refuzul alimentelor cu densitate energetică mare și volum mic, care pot umple cu ușurință aportul caloric zilnic, dar tot nu te fac să te simți sătul;
- accent pe alimentele „vrac" cu conținut scăzut de calorii: legume cu un conținut ridicat de apă și fructe, care vă vor oferi un început rapid de sațietate și vă vor reduce foamea și, odată cu aceasta, și numărul de calorii consumate.
De fapt, dacă mănânci o farfurie considerabilă de salată la începutul mesei – volum mare, densitate energetică scăzută – vei ajunge probabil să consumi cu cel puțin 10% mai puține calorii decât ai face altfel.
Un efect similar poate fi obținut dacă adăugați legume în supe și sandvișuri - dimensiunea porției va crește, sațietatea va apărea mai devreme și veți consuma mai puține alimente cu densitate energetică ridicată.
Densitatea energetică a alimentelor
- Scăzut:Aceste alimente au șapte zecimi până la o calorie și jumătate pe gram și sunt bogate în apă și fibre. Exemplele includ majoritatea legumelor și fructelor, inclusiv roșiile, pepenele galben, căpșunile, broccoli și conopida. Și, de asemenea, supe cu bulion ușor, iaurt și brânză de vaci.
- In medie:Aceste produse conțin de la una și jumătate până la patru calorii pe gram, plus conțin mai puțină apă. Acestea includ produse de patiserie, ouă fierte tari, fructe uscate, fileuri, hummus, pâine integrală și brânză.
- Înalt:Aceste alimente au patru până la nouă calorii pe gram și sunt sărace în apă. Acestea includ chipsuri, prăjituri, biscuiți, prăjituri, unt, unt, carne grasă și slănină.
Principalul lucru de reținut este că baza dietei ar trebui să fie alimente cu densitate energetică nu prea mare, cu un conținut ridicat de fibre și apă, iar restul poate fi consumat puțin câte puțin - și ca urmare, dieta ta va fi echilibrată. iar greutatea ta va scădea.
Principiul 6. Fibrele și apa te vor ajuta să slăbești corect
Fibrele favorizează sațietatea și se găsesc în majoritatea fructelor și legumelor. S-a dovedit că persoanele supraponderale consumă mai puțin decât persoanele cu greutate normală. Acesta este motivul pentru care alimentele bogate în fibre sunt o parte cheie a unei diete de slăbire.
Este de mult un truism că este recomandat să bei mai multă apă atunci când slăbești.
Să adăugăm câteva sfaturi utile pentru fiecare zi:
- Ar trebui să bei apă de băut necarbogazoasă, fără arome sau aditivi (de regulă, toate sunt dulci, adică conțin carbohidrați care nu sunt necesari pentru tine);
- Poartă întotdeauna o sticlă de apă cu tine în geantă, ține-o la îndemână în mașină și pe birou;
- Nu este recomandat să bei un pahar dintr-o înghițitură, este mai bine să bei cu înghițituri mici și des;
- apa nu trebuie să fie prea rece, temperatura camerei este optimă;
- Dacă bei jumătate de pahar de apă cu 10-15 minute înainte de mese, este probabil să mănânci puțin mai puțin.
„Mâncarea excesivă este una dintre principalele cauze ale obezității. Problema este că o persoană se obișnuiește cu senzația de plinătate din stomac și apoi încetează cu totul să-l observe. De aceea este important să dezvoltăm obiceiuri alimentare sănătoase. "
Principiul 7. Slăbirea începe în intestine - cum să slăbești corect folosind cunoștințele despre microbiom
Consumul mai multor alimente vegetale schimbă bacteriile din tractul gastro-intestinal într-un mod care poate avea un efect pozitiv asupra greutății.
Termenul „microbiom" în sine se referă la miliardele de organisme microscopice care trăiesc în corpul uman, inclusiv tractul gastrointestinal, pielea, plămânii și tractul genital și cavitatea bucală.
Cele mai multe dintre ele sunt concentrate în colon, unde sunt implicate în funcțiile metabolice.
De exemplu, bacteriile intestinale fac în liniște o mulțime de lucruri utile pentru oameni:
- ajuta la digestie;
- afectează metabolismul;
- extrage energie din alimente nedigerate;
- sintetizează vitamine, inclusiv vitamina K;
- reglează compoziția țesutului adipos;
- controlul peptidelor eliberate în tractul gastrointestinal.
Există mai mult de o mie de specii de bacterii care trăiesc în intestine. Acestea variază de la persoană la persoană, indiferent de vârstă, sex, etnie și indice de masă corporală.
Recent, oamenii de știință au descoperit o legătură între anumite bacterii și obezitate. Dacă acest lucru este adevărat, am putea schimba compoziția bacteriilor noastre intestinale și am putea opri epidemia de obezitate?
Modul în care mănânci, atât pe termen lung, cât și pe termen scurt, determină ce bacterii vei avea în intestin și cum se vor manifesta.
Modificările dietetice afectează metabolismul bacterian și funcțiile imunitare ale organismului prin fermentarea nutrienților și modificarea barierei intestinale - permițând bacteriilor și altor organisme intestinale să intre în fluxul sanguin, activând sau dezactivând anumite gene.
Înțelegând rolurile pe care le joacă dieta și bacteriile intestinale, pot fi găsite noi abordări pentru prevenirea obezității.
Principiul 8. Cum să slăbești corect? În mișcare!
Activitatea fizică regulată nu numai că crește în mod natural deficitul caloric zilnic necesar slăbirii, dar ajută și la reducerea obiceiurilor sedentare, care sunt adesea însoțite de dorința de a mesteca ceva. Mergând, arzi calorii. Stând în fața televizorului cu o pungă de chips-uri, dimpotrivă, tastezi.
Oamenii sunt sfătuiți să petreacă o oră până la o oră și jumătate pe zi făcând activitate fizică moderată, care poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate sau la promovarea pierderii în greutate.
Activitatea fizică moderată este mersul pe jos cu o viteză de cinci kilometri pe oră și echivalentele acesteia: grădinărit ușoară, ciclism, înot.
Cu cât faci mai mult exerciții, cu atât se consumă mai mult oxigen și cu atât rata metabolică este mai mare. În consecință, mai multe calorii sunt arse pe parcursul zilei, chiar și în repaus.
Ei bine, dacă combini exercițiile cardio și exercițiile de forță, metabolismul tău se va accelera și mai mult - mușchii necesită mai multă energie. Rețineți că o persoană care cântărește mai mult de 70 kg va arde mai multe calorii, iar o persoană care cântărește mai puțin va arde mai puțin.
Cercetările arată că mersul pe jos cu zece mii de pași pe zi (adică aproximativ șapte kilometri) este suficient pentru a reduce semnificativ riscul de obezitate. Dar oamenii merg în medie între nouă sute și trei mii de pași, iar pentru a crește acest număr la zece mii, majoritatea trebuie să facă un efort conștient.
Principiul 9. Ai de gând să slăbești în mod corect? Înțelegeți esența exercițiilor aerobe și anaerobe
Chiar dacă ești foarte departe de sport, pentru a merge pe calea slăbirii corecte trebuie să-ți reglezi viața nu doar cu alimentația, ci și cu mișcarea.
Nu este necesar să se stabilească recorduri sportive, este doar indicat să crească activitatea fizică, dar nu dintr-un capriciu, ci complet conștient și intenționat. Te poți mișca doar atât de mult timp, dar cu mintea, nu fără motiv există grupuri speciale de exerciții pentru slăbit.
Deci, care sunt beneficiile potențiale ale diferitelor tipuri și intensități diferite de exerciții fizice în contextul pierderii în greutate?
- Exercițiul aerobic este o activitate fizică de intensitate scăzută până la moderată care declanșează reacții aerobe pentru a produce adenozin trifosfat. Carbohidrații, grăsimile și proteinele furnizează energie pentru exercițiile aerobice, fie că este vorba despre mers rapid, jogging, drumeții sau schi.
- Exercițiile anaerobe includ ridicarea greutăților, alergarea rapidă, săritul cu coarda și urcatul scărilor. Sunt mai intense decât cele aerobe, plus că au o durată mai scurtă, deoarece pur și simplu nu pot fi susținute atâta timp cât o sarcină de intensitate mai mică. Cu exercițiile anaerobe, mai puține grăsimi sunt oxidate și mai mult glicogen și glucoză sunt folosite pentru producerea de energie.
Deși exercițiul aerobic (activitate fizică moderată) are multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi contribuția la controlul nivelului de glucoză din sânge, scăderea tensiunii arteriale și creșterea nivelului de lipoproteine cu densitate mare, în special la persoanele supraponderale și obeze, cercetările arată că, în contextul pierderii în greutate, dau rezultate nesemnificative.
Combină exercițiile și slăbește corect
Într-un studiu recent realizat la Universitatea Americană Duke (Durham, Carolina de Nord, SUA), oamenii de știință au observat subiecți (au fost peste două sute de voluntari) cu supraponderali și obezitate. Primul grup a efectuat exerciții aerobice, al doilea a făcut exerciții cu greutăți, al treilea a combinat ambele.
Primul grup a alergat aproximativ douăzeci de kilometri pe săptămână pe o bandă de alergare sau altă activitate echivalentă. Al doilea grup a lucrat cu greutăți de trei ori pe săptămână: trei seturi pe zi, opt până la douăsprezece repetări per set. Al treilea grup a făcut ambele.
După zece săptămâni, primul și al treilea grup au pierdut mai multă greutate și grăsime decât al doilea. Este interesant de observat că al treilea grup a avut și o scădere semnificativă a circumferinței taliei, ceea ce nu a fost observat la celelalte.
Un alt studiu a testat ipoteza conform căreia activitatea aerobă pe termen scurt combinată cu exercițiile anaerobe este garantată pentru a produce rezultate mai bune decât activitatea aerobă singură.
Șaisprezece persoane obeze au fost împărțite în două grupuri. Primul a făcut o jumătate de oră de exerciții aerobice timp de patru săptămâni, în timp ce al doilea a făcut douăzeci și cinci de minute de exerciții aerobice și alte cinci minute de exerciții anaerobe.
Aceste cinci minute au dus la o reducere semnificativă a grăsimii corporale în comparație cu rezultatele primului grup.
Grăsimea corporală totală, grăsimea viscerală și grăsimea abdominală au scăzut, de asemenea, semnificativ. Adăugați exerciții anaerobe la antrenamente și grăsimea acumulată va fi descompusă mai activ.
De asemenea, este important să alegeți exercițiile potrivite, cu multă greutate, pentru a nu vă face rău.
Principiul 10. Nu vă abateți de la planurile dvs. : motivația și încrederea sunt principalul lucru în implementarea unui plan despre cum să slăbiți corect
Câte inițiative bune de a slăbi au eșuat nu din cauza incapacității de a pierde în greutate, a tendinței genetice de a fi supraponderali și a altor scuze la care oamenii supraponderali se răsfăț, ci din cauza lenei banale.
Dacă decideți serios că această dată va fi ultima, fiți consecvenți și metodici. Nu este chiar atât de dificil și se poate transforma chiar într-o căutare incitantă, mai ales dacă reușești să-ți trezești pasiunea pentru sport și dorința de a câștiga.
Cum să o facă? Iată câteva sfaturi:
Un jurnal alimentar sau un jurnal alimentar va fi de mare ajutor în sistematizarea procesului de slăbire conform regulilor descrise mai sus și, cel mai important, în creșterea motivației.
Un jurnal alimentar vă va permite să urmăriți ce mănânci în timpul zilei, când, unde și cât de mult, în ce dispoziție și cât de gravă este foamea ta fizică. Folosind aceste informații, vă puteți schimba mediul, reacțiile la acesta sau ambele pentru a vă îmbunătăți comportamentul alimentar și a vă schimba greutatea.
Chiar dacă ai purtat exces de greutate toată viața, asta nu poate însemna decât un singur lucru: toate încercările de a pierde în greutate nu au fost potrivite pentru corpul tău. Încearcă din nou adoptând 10 principii despre cum să slăbești corect!